Бавната скорост в градска среда подразни шофьори: Млади шофьори скочиха срещу

...
Бавната скорост в градска среда подразни шофьори: Млади шофьори скочиха срещу
Коментари Харесай

Шофьори скочиха срещу Демерджиев за бавната скорост

Бавната скорост в градска среда подразни водачи: 

Млади водачи скочиха против концепцията на министър Демерджиев за скорост от 30 км в час в градовете.

Поредни хрумвания за промени в законите, които са свързани с пътната сигурност се обсъждаха тази седмица, написа.

Едно от предложенията е в част от градовете скоростта да бъде понижена на 30 км/ч. Също по този начин, младите водачи да имат компаньон. За какво още упорства вътрешният министър и по какъв начин се одобряват тези оферти ревизира Биляна Борисова.

На Яна Кирилова от Монтана й следва да получи шофьорска брошура. Като млад лидер към този момент има усещания зад кормилото.

„ Много водачи не мислят рационално и карат доста бързо в днешни дни. Трябва да се съблюдават повече рестриктивните мерки и може би да се постановат повече санкции ”, сподели Яна.

Според нея ограничаване от 30 км/ч в градовете не е добра концепция и няма да се съблюдава.„ Може би е прекомерно постепенно. Шофьорите ще се изнервят. Всеки би трябвало да има глава на раменете и да мисли рационално “, споделя момичето.

За автоинструктора Владимир Илиев, който е с 40 години трудов стаж, намаляването на скоростта няма да реши проблемите с пътната сигурност. Адмирира обаче да има ограничения за младите водачи.

„ Поне за една година да се наложат някакви ограничавания на младите водачи, до момента в който придобият опит ”, сподели Илиев.

Според него контролът на пътя би трябвало да е там, където има заплаха от пътни катастрофи, а не там, където единствено да се цялостни държавната хазна. И припомня, че най-важното е да пазим себе си и другите на пътното платно. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР